Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

9 фактів шахрайського заволодіння коштами – повідомлено про підозру жашківчанину

За процесуального керівництва прокурорів Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за  фактами шахрайського заволодіння коштами громадян (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 39-річний жашківчанин, який раніше був неодноразово засудженим за майнові злочини, розмістив у соціальній мережі оголошення про продаж різноманітних товарів: меблів, побутової техніки тощо.

Під час спілкування з потенційними покупцями чоловік запевняв їх у необхідності часткової передплати за товар та його доставку.

Після переказу потерпілими коштів горе-продавець припиняв виходити на зв'язок, а відправку замовлень не здійснював.

Наразі встановлено 9 осіб, яких ошукав зловмисник.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 327