Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

На Черкащині повідомлено про підозру трьом адмінам телеграм-каналів, які «зливали» військовозобов’язаним місця вручення повісток

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури припинено діяльність семи телеграм-каналів, які допомагали уникати мобілізації.

Наразі трьом адміністраторам таких спільнот повідомлено про підозру фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Тривають слідчі та процесуальні дія для встановлення інших учасників протиправної діяльності.

За даними слідства, троє місцевих жителів створили телеграм-канали та упродовж 2023-2024 років повідомляли про заходи, які проводять працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Черкаській області.

Вони розміщували інформацію про актуальні місця роздачі військовозобов’язаним повісток з метою ухилення від мобілізації.

Для збору відомостей про «локації» адміністратори телеграм-каналів використовували власну мережу інформаторів серед місцевого населення.

Також вони намагалися встановлювати та видаляти з каналів учасників, які мають відношення до ТЦК та СП і можуть зашкодити інформуванню.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 114-1 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 281