Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

До 10 років за ґратами засуджено жителя Харківщини, який передавав окупантам розвіддані для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним жителя Чугуївського району Харківщини у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що чоловік упродовж вересня-листопада 2022 року співпрацював з представником незаконного збройного формування «народна міліція «днр». Збирав та передавав через месенджер Telegram інформацію й точні координати розташування підрозділів ЗСУ, а також їх рух з метою ураження ворогом.

На виконання завдань куратора він надав відомості стосовно чотирьох місць дислокації українських захисників та двічі повідомив про переміщення військової вантажної техніки територією Харківської області.

Отримані дані окупанти планували використати для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів.

У листопаді 2022 року чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання.

На вирок суду засуджений очікував під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 274