Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

Забруднення земель небезпечними речовинами - повідомлено про підозру ще одному черкаському підприємцю

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Черкаси за фактом забруднення земель, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 239 КК України).

Слідством встановлено, що підприємець здійснював на території Черкаського району господарську діяльність з переробки токсичних відходів, а саме автомобільних шин, які потребують спеціальних методів утилізації. У результаті це спричинило суттєвий негативний вплив на довкілля – забруднено небезпечними речовинами землі площею близько 1,9 га.

За оцінками спеціалістів, це створило ризики для збільшення загальної захворюваності місцевого населення.

Унаслідок протиправних дій зловмисник завдав збитків територіальній громаді на суму майже 800 тис. грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Черкаській області.

Нагадаємо, прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного підприємця, який спільно з указаною особою вчинив зазначене кримінальне правопорушення.

Санкція ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 334