Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонщини, причетного до державної зради та колабораційної діяльності

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України.

Йому інкриміновано державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 36-річний житель Херсонщини добровільно перейшов на бік ворога та після захоплення окупантами населених пунктів Чаплинської селищної територіальної громади і Хрестівської сільської територіальної громади Каховського району Херсонської області, у липні 2022 року обійняв посаду «временно исполняющего обязанности специалиста группы тылового обеспечения Чаплынского районного отделение полиции Каховского районного отдела полиции Главного управления МВД Херсонской области» в незаконно створеному правоохоронному органі.

У вересні 2022 року він перейшов на посаду «полицейского (водителя) отдельного взвода патрульно-постовой службы полиции отделения МВД по Чаплынскому муниципальному округу Главного управления МВД Херсонской области», яку обіймає до цього часу, працюючи на користь держави-агресора.

Наразі тривають заходи щодо розшуку обвинуваченого.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 351