Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно луганчанина, причетного до пособництва державі-агресору

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини за фактом пособництва державі - агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України)

За даними слідства, житель Старобільського району Луганської області у листопаді – грудні 2022 року був добровільно призначений окупаційною адміністрацією Луганської області на посаду «начальника Старобельского межрайонного управления по эксплуатации газового хозяйства филиала Государственного унитарного предприятия «ЛУГАНСКГАЗ».                                      

На вказаній посаді чоловік, підтримуючи та реалізуючи рішення держави-агресора, а також керуючись їхнім законодавством, організовує роботу очолюваного міжрайонного управління.

Він забезпечує постачання матеріальних ресурсів, зокрема природного газу, «администрации Старобельского района луганской народной республики», а також територіальним підрозділам «министерства чрезвычайных ситуаций и ликвидации последствий стихийных бедствий луганской народной республики» і «министерства государственной безопасности луганской народной республики».

Наразі обвинувачений продовжує працювати в незаконно створеному органі влади на тимчасово окупованій території Луганської  області.

Стосовно нього тривають розшукові заходи.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 111-2 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 333