Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Жителя Звенигородщини викрито на шахрайському заволодінні 1,9 млн грн під час продажу електроенергії, виробленої сонячними батареями

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив шахрайську схему отримання коштів від держави за електроенергію, вироблену приватними домогосподарствами із сонячного випромінювання.

Він підробив документи щодо наявності у власності п’яти домоволодінь. Уклав договори на продаж виробленої електроенергії компанії-постачальнику, яка забезпечувала споживачів.

Фактично частина сонячних батарей була встановлена на території промислового об’єкта, а інша частина – на території помешкання підозрюваного.

Така схема дала змогу чоловікові одержувати компенсацію від держави за електроенергію, вироблену з допомогою альтернативних джерел, за збільшеним тарифом.

За період своєї діяльності він незаконно заволодів бюджетними коштами на загальну суму 1,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Звенигородського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1002