Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Затримано та повідомлено про підозру жителю м. Черкаси, який займався збутом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв на території гаражного кооперативу

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру місцевому жителю  за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 36-річний чоловік придбав та зберігав у гаражному приміщенні на території одного з гаражних кооперативів м. Черкаси вогнепальну зброю, бойові припаси та вибухові пристрої.

Під час контрольованої закупки підозрюваний збув за гроші в сумі 35 тис. грн 1080 боєприпасів до нарізної вогнепальної зброї, бойову нарізну автоматичну вогнепальну зброю – автомат Калашникова, 5 гранат типу Ф-1 та 5 запалів УЗРГМ до вказаних гранат.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У ході проведення обшуку вказаного гаражного приміщення правоохоронці виявили та вилучили ще 1080 боєприпасів до нарізної вогнепальної зброї, бойову нарізну автоматичну вогнепальну зброю - автомат Калашникова, 2 гранатомети типу РШГ-1, 10 гранат типу Ф-1 та 10 запалів УЗРГМ до вказаних гранат.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 454