Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Привласнення понад 1 млн грн: судитимуть організовану групу, до складу якої увійшов керівник лісогосподарського підприємства Черкащини

Прокурори спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 7 осіб, які у складі організованої групи розкрадали державні кошти, виділені на лісозаготівлю.

Їм інкриміновано привласнення чужого майна, підроблення документів, які подаються для реєстрації фізичних осіб – підприємців, легалізацію майна одержаного злочинним шляхом, підроблення та використання підроблених документів, а також службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що директор одного державних лісогосподарських підприємств Черкащини залучив дружину, родичів та підлеглих до реалізації схеми привласнення державних коштів.

Упродовж 2022 року державне підприємство укладало договори з надання послуг щодо лісозаготівлі, висаджування лісу, догляду та доповнення лісових культур, з підконтрольним приватним підприємцем.

Фактично всі ці роботи виконували працівники лісового господарства за допомогою техніки цього ж господарства.

Таким чином підконтрольній фізичній особі - підприємцю були безпідставно перераховані державні кошти на загальну суму 1,1 млн грн, які члени групи легалізували та привласнили.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 450