Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

У Жашкові судитимуть секретаря ВЛК, який видав підроблений медичний висновок військовозобов’язаному

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно секретаря військово-лікарської комісії одного з медичних закладів м. Жашкова за фактами службового підроблення, а також прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, працівник медичного закладу, будучи секретарем військово-лікарської комісії, використовуючи своє службове становище, безпідставно склав та видав військовозобов’язаному підроблений медичний висновок про обмежену придатність до військової служби, за що через спільника отримав грошову винагороду у сумі 3200 гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Уманського РУП ГУНП в Черкаський області, оперативний супровід -  УСБУ в Черкаській області.

 У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 384