Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Перед судом постануть керівники приватних організацій м. Черкаси, які завдали збитків державі на суму понад 220 тис. грн шляхом незаконного продажу держмайна

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівників  приватних організацій міста Черкаси, які сприяли заволодінню нерухомим державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, використавши підроблені офіційні документи (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, один з чоловіків, обіймаючи посаду керівника обласної громадської організації, будучи службовою особою, на виконання злочинної домовленості з іншим – директором приватного підприємства, сприяв йому у незаконному заволодінні державним майном, а саме адміністративною будівлею, що розташована в м. Черкаси, шляхом підробки документів про її відчуження.

Своїми діями зловмисники спричинили збитки державі в особі Фонду Державного майна України на суму понад 220 тис. грн  на момент відчуження.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від  трьох до п’яти років  або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 4 ст. 358 КК України передбачає покарання у виді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 336