Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

Перед судом постане колишній сільський голова, який заподіяв шкоди громаді на суму понад 1 мільйон гривень

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із громад Черкаського району, який зловживаючи наданою йому владою, завдав шкоди інтересам громади (ч. 1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, колишній сільський голова однієї з територіальних громад Черкаського району, використовуючи владні повноваження, підписав 6 рішень, в результаті чого з комунальної у приватну власність незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 0,62 га.

Унаслідок протиправних дій колишнього посадовця, територіальній громаді завдано шкоди на суму майже 1,2 млн грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі  Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 587