Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

У Черкасах засудили власника собаки, яка понівечила місцевого жителя

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської окружної прокуратури засуджено жителя м. Черкаси за фактом необережного тяжкого тілесного ушкодження (ст. 128 КК України).

Нагадаємо, жахливий випадок стався що у вересні 2023 року в одному із районів м. Черкаси.

Собака бійцівської породи, перебуваючи без нагляду власника, вибігла з території домоволодіння та накинулася на 55-річного перехожого, понівечивши йому обличчя.

Суд погодився з обґрунтованими доводами прокурора, що власник бійцівського пса не вжив жодних заходів, які б могли убезпечити перехожих від нападу агресивної тварини, оскільки собака без нагляду могла вільно пересуватися не лише подвір’ям, а й вулицею, що зрештою призвело до трагедії.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробування терміном на 1 рік.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 474