Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, який пішов на співпрацю з ворогом та очолив підприємство

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, який пішов на співпрацю з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 65-річний житель Старобільського району Луганської області, усвідомлюючи протиправність та незаконність дій окупаційних органів влади так званої лнр, з листопада 2022 року обійняв посаду «директора госсударственного предприятия луганской народной республики «Стрелецкий конный завод № 60», який знаходиться на тимчасово окупованій території Міловської селищної громади Старобільського району Луганської області.

Очоливши незаконно створене підприємство, чоловік організовує і забезпечує провадження ним господарської діяльності з метою наповнення бюджету лнр за рахунок коштів, отриманих від господарської діяльності.

Указане підприємство займається вирощуванням, селекцією та реалізацією коней, а також вирощуванням і реалізацією зернових, технічних культур та іншої продукції рослинництва і тваринництва.

Наразі обвинуваченого оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція ч. 4 статті 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 370