Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

Службова недбалість під час ремонту закладу освіти в місті Сміла - судитимуть інженера з технічного нагляду

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно службової особи за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, жінка надавала послуги інженера з технічного нагляду за ремонтними роботами в одному з освітніх закладів м. Сміла. Не перевіривши обсяг та якість фактично виконаних робіт, вона своїм підписом та печаткою посвідчила акт приймання виконаних будівельних робіт, до якого були внесені недостовірні відомості.

Як наслідок, на рахунок підрядника надлишково були перераховані кошти в сумі  понад 140 тис. грн, чим завдано шкоди територіальній громаді.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 504