Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно бойовика «ЛНР», який воює проти України на боці військ країни-агресора

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактами державної зради та участі в діяльності терористичної організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що житель Довжанського району Луганської області у лютому 2022 року добровільно приєднався до силового блоку терористичної організації «лнр».

Він став служити на посаді «водія відділення артилерійської розвідки». Підрозділ входить до так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Від початку повномасштабного вторгнення рф та дотепер обвинувачений бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони України та сприяє ворогові у проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

У березні 2022 року учасник окупаційних військ країни-агресора отримав поранення неподалік Попасної Сєвєродонецького району на Луганщині. Через деякий час повернувся до ворожого війська.

Наразі він оголошений у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 468