Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

Судитимуть жителя Звенигородщини, який на місці кургану обробляв землю

За процесуального керівництва прокурорів Катеринопільського відділу Звенигородської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородського району за фактом самовільного зайняття земельної ділянки особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Слідством встановлено, що 60-річний місцевий житель, порушуючи вимоги чинного законодавства та не маючи відповідних документів, займався культивацією земельної ділянки площею 1,4 га, використовуючи сільськогосподарську техніку, з метою подальшого сільськогосподарського товарного виробництва шляхом розорювання.

Чоловік достовірно знав про  наявність на цій земельній ділянці об`єкту археології (кургану) з визначеною охоронною зоною, а також про заборону ведення земельних робіт на території місця розташування об`єкта культурної спадщини.

Вказана земельна ділянка знаходиться в адміністративних межах Ямпільської сільської ради Катеринопільського району.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Звенигородського РУП ГУНП в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання – обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 493