Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

22-річна горе-матір, яка залишила сина без нагляду, постане перед судом

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно черкащанки, яка залишила без догляду та допомоги малолітню дитину (ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що в грудні 2023 року 22-річна мати залишила на 3 доби у квартирі, яку винаймала, свого 3-річного сина без їжі, питної води та догляду дорослих. А сама тим часом вживала алкогольні напої із малознайомим чоловіком у його помешканні за межами міста.

Завдяки господареві помешкання, який виявив хлопчика в зачиненій квартирі без догляду дорослих та викликав відповідні служби, дитина не зазнала тяжких наслідків.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 777