Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2023

Чергове фейкове замінування в м. Черкаси – повідомлено про підозру місцевому жителю

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру черкащанину за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).

За версією слідства, 26 грудня 2023 року 62-річний житель міста Черкаси зателефонував диспетчеру на спеціальну лінію «102» Головного управління Національної поліції в Черкаській області та повідомив завідомо неправдиву інформацію про замінування Черкаського академічного обласного українського  музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка та СТ «Центральний ринок м. Черкаси».

Слідчо-оперативна група Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області невідкладно обстежила будівлі та прилеглі території до вказаних цивільних об’єктів та жодних вибухових пристроїв, речовин або конструктивно схожих на них предметів не виявила.

Таким чином, повідомлення про підготовку вибуху не підтвердилося.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області

Довідково: санкція ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 327