Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

Прокурори на захисті державних інтересів: результати діяльності щодо конфіскації українських земель з володіння іноземців

Упродовж 2023 року до місцевих судів області прокурори скерували 37 позовних заяв про конфіскацію у громадян іноземних держав, зокрема російської федерації та республіки білорусь, земельних ділянок загальною площею понад 78 гектарів, вартість яких становить майже 4 мільйони гривень.

Судами вже задоволено 21 позов та ухвалено рішення про конфіскацію земельних ділянок загальною площею близько 43 гектарів, вартістю 2,5 млн грн.

У справах за рештою позовів триває судовий розгляд.

На виконання зазначених судових рішень вже припинено право приватної власності на земельні ділянки загальною площею більш як 15 гектарів.        

Робота на вказаному напрямі триває.

Довідково: згідно із законодавством України іноземцям заборонено отримувати та мати у власності землі сільськогосподарського призначення. Отримавши такі землі у спадок,  особа, яка не є громадянином України, зобов’язана упродовж одного року з моменту набуття права власності на земельну ділянку здійснити її відчуження іншій фізичній чи юридичній особі України. У разі невиконання цієї вимоги закону, земельні ділянки підлягають конфіскації за рішенням суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 404