Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Повідомлено про підозру працівнику поліції, який безпідставно видав автівку зі штрафмайданчику

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівнику Головного управління Національної поліції в Черкаській області за фактом вчинення незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт (ч. 1 ст. 388 КК України).

За даними слідства, молодший інспектор групи забезпечення роботи спеціальних майданчиків центру забезпечення Головного управління Національної поліції в Черкаській області, порушуючи норми чинного законодавства, безпідставно передав особі транспортний засіб, який перебував у розшуку та під арештом.

Унаслідок недбалого ставлення до виконання своїх службових обов’язків, працівник поліції не пересвідчився, що власник автомобіля сплатив усі штрафи та, отримавши від нього квитанції про сплату послуг за зберігання автомобіля на спецмайданчику, а також сплату одного зі штрафів, передав авто власнику. Не переконавшись про сплату ним штрафу за протоколом, складеним за адміністративне правопорушення (ч. 3 ст. 130 КУпАП України – відмова від проходження в установленому порядку огляду на стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

У разі доведення вини працівнику поліції загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 295