Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2023

Судитимуть винуватця ДТП на Уманщині з чотирма загиблими, серед яких одна неповнолітня дитина

За процесуального керівництва прокурорів відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно водія транспортного засобу, який порушив правила безпеки дорожнього руху та скоїв ДТП, в результаті якої четверо людей загинуло (ч. 3 ст. 286 КК України).

Нагадаємо, подія сталася 26.06.2023. 40-річний житель Дніпропетровської області, здійснюючи пасажирські перевезення, рухався автомобілем Volksvagen Crafter поза межами населеного пункту на території Уманського району Черкаської області, на 574 км автодороги М-30 сполученням Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка-Ізварине-Луганськ, зі сторони м. Умані в напрямку м. Кропивницький.

Порушивши правила дорожнього руху, водій допустив зіткнення з автомобілем Renault 40АСЕ5 Фургон-С, який був припаркований на узбіччі.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди четверо пасажирів, серед яких одна 16-річна дівчина, загинули на місці події.

Ще четверо пасажирів, серед яких 3 неповнолітніх: 16, 15 і 11 років, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості та були доставлені в лікарню.

Водій автомобіля був затриманий в порядку  ст. 208 КПК України та наразі перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним  вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 550