Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2023

Зміна запобіжного заходу керівнику Черкаської та Канівської єпархії УПЦ МП – позиція прокуратури

Сьогодні, 20 грудня 2023 року, під час чергового судового засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника Черкаської та Канівської єпархії УПЦ МП у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 161, ч. ч. 2 і 3 ст. 436-2 КК України, суд ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу обвинуваченому з цілодобового домашнього арешту на домашній арешт в нічний час доби (з 22:00 до 06:00).

Суд у цій справі не вперше відмовляє в задоволенні клопотань прокурора щодо застосування запобіжних заходів.

Під час розгляду попереднього клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою через порушення обвинуваченим умов домашнього арешту, суд відмовив у його задоволенні.

Сьогодні  в ході розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю суд задовольнив його частково, залишивши процесуальні обмеження лише в нічний час.

Попри це, Кримінальний процесуальний кодекс України не передбачає процедури його оскарження.

Нагадаємо, що керівник Черкаської та Канівської єпархії УПЦ МП обвинувачується в забезпеченні систематичного розміщення на офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ інформаційних матеріалів з Інтернет-ресурсів російської православної церкви, зміст яких містить ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною військової агресії представників російської федерації проти України, а також в поширенні закликів, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечували співробітники УСБУ в Черкаській області.

Судове провадження триває, прокурори обласної прокуратури вживатимуть усіх передбачених чинним законодавством заходів, спрямованих на прийняття законних та справедливих процесуальних рішень.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 767