Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2023

Судитимуть посадових осіб одного з черкаських державних навчальних закладів

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів м. Черкаси, яким інкриміновано зловживання своїм службовим становищем, в результаті чого завдано матеріальних збитків навчальному закладу (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідством встановлено, що директор одного з державних навчальних закладів м. Черкаси організував злочинну групу, переслідуючи мету протиправного використання необлікованих готівкових коштів навчального закладу.

Під його керівництвом підлеглі працівники упродовж 2019-2023 років одержували від здобувачів освіти кошти як благодійні внески та спонсорську допомогу.

Потім одержані від студентів кошти, поза офіційним обліком,  витрачали на різні потреби, у тому числі на особисті.

Таким чином, зловживаючи службовим становищем, посадові особи спричинили матеріальних збитків державному навчальному закладу на загальну суму понад 360 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського РУП та слідчого управління ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – співробітники УСР в Черкаській області ДСР НПУ та Управління СБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини членам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 567