Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

Повідомлено про підозру та взято під варту чоловіка, який в стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП, внаслідок чого постраждала дитина

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Звенигородського району за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, 11.12.2023 23-річний чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись дорогою в селі Ярошівка Звенигородського району, та порушив Правила дорожнього руху.

У результаті чого він скоїв наїзд на 14-річну дівчинку та з місця пригоди зник.

Унаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Завдяки невідкладно проведеним першочерговим заходам правоохоронці встановили особу водія та транспортний засіб, яким він керував.

Водія автомобіля затримано в порядку ст. 208 КПК України

Суд, врахувавши, що прокурор наполягав на необхідності обрати найсуворіший запобіжний захід підозрюваному, оскільки він мав попередню непогашену судимість, застосував тримання під вартою з правом внесення максимального розміру застави для вказаної частини статті.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 660