Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

Чоловіка, який з особливою жорстокістю вбив власного батька, поміщено до психіатричного закладу із суворим типом нагляду

За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури суд постановив ухвалу про застосування примусових заходів медичного характеру до жителя Золотоніщини, який скоїв умисне вбивство з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що 37-річний чоловік, розпивав разом зі своїм батьком алкогольні напої у власному помешканні.

У ході застілля чоловік взяв молоток, а потім ножі, лопату та сокиру, і наніс батькові несумісні з життям множинні колото-різані поранення в грудну клітку та живіт, а потім в голову і шию.

Після чого він розчленував тіло померлого.

За висновком судово-психіатричного експерта чоловік на час вчинення злочинів і дотепер страждає  на хронічне психічне захворювання, що позбавляє його можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними. 

Суд підтримав позицію прокурора та задовольнив клопотання органу слідства, застосувавши до підозрюваного примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим типом нагляду.

Довідково: відповідно до ч. 2 ст. 19 Кримінального кодексу України не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка під час вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, перебувала в стані неосудності, тобто не могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними внаслідок хронічного психічного захворювання, тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 670