Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно донеччанина, якому інкриміновано державну зраду

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Донецьк, якому інкриміновано державну зраду та участь у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 53-річний чоловік з 2014 року добровільно брав участь у діяльності терористичної організації «донецька народна республіка», зокрема допомагав терористам у створенні в структурі «мвс днр» медичного відділу на інфраструктурній базі відділу медичного забезпечення Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області.

Також обвинувачений підшукував кадри з числа колишніх співробітників вказаного підрозділу та займався формуванням матеріально-технічної бази.

У 2015 році він обійняв посаду так званого начальника медичного відділу мвс днр.

А з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України перейшов на бік ворога та продовжив працювати «начальником медичного відділу мвс днр».

Своїми рішеннями і діями він сприяв утвердженню окупаційного режиму та виконанню незаконних рішень держави-агресора на тимчасово окупованій території Донецької області, забезпечував інтеграцію структурного підрозділу «мвс днр» до силових структур рф. Підписав низку контрактів на користь «мвс днр», а також виконував інші завдання  окупантів.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання  - позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 318