Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

Засуджено кривдника за систематичне домашнє насильство

За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури суд визнав винним  жителя одного із сіл Золотоніського району, який  вчиняв домашнє насильство (ст. 126-1 КК України).

Прокурор у суді довів, що 46-річний чоловік систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї колишньої дружини, з якою він спільно проживає. Це виявлялося в словесних образах, нецензурних висловлюваннях на її адресу, залякуваннях, приниженні її честі і гідності та призвело до сильних душевних страждань й погіршення стану здоров’я потерпілої.

Попередні адміністративні санкції, накладені на правопорушника упродовж 2022-2023 років, не вплинули на нього та не змінили його поведінку, він і надалі систематично ображав свою колишню дружину.

Однак у ході судового розгляду чоловік свою провину визнав та розкаявся.

Вироком суду його визнано винним у вчиненні вказаного злочину та призначено покарання – 2 роки обмеження волі з іспитовим строком 1 рік, а також проходження програми для кривдників протягом 2 місяців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 515