Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

На Уманщині засуджено одного з учасників схеми ухилення від призову

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської окружної прокуратури суд визнав винним жашківчанина у пособництві прийняти пропозицію та одержати неправомірну вигоду за вчинення службовою особою дій з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).   

Прокурор у суді довів, що працівник одного з медичних закладів Жашкова сприяв секретарю військово-лікарської комісії в отриманні грошової винагороди у сумі 3200 гривень від військовозобов’язаного за медичний висновок про обмежену придатність чоловіка до військової служби, щоб уникнути мобілізації під час воєнного стану.

Суд враховуючи, що обвинувачений щиро розкаявся у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину, призначив йому покарання у вигляді штрафу, а також позбавив права обіймати посади в органах охорони здоров’я, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, строком на 2 роки.

Досудове розслідування стосовно іншого співучасника триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 498