Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2023

На Золотоніщині судитимуть місцеву поціновувачку комуністичного режиму та «руzzкого міра»

За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки одного із сіл Золотоніського району, яка поширювала матеріали з комуністичною символікою та у яких міститься інформація про визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-1 та ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 63-річна жителька Золотоніщини на особистій сторінці в забороненій соціальній мережі «Однокласники», яка має відкритий доступ для необмеженого кола користувачів, з травня 2022 року за допомогою власного мобільного телефону поширювала дописи із прославлянням радянської комуністичної влади, а також публікації про визнання правомірною збройної агресії рф на території України.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 436-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої; ч. 2 ст. 436-2 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 346