Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

П’ятеро осіб, які вчинили хуліганській дії, побивши неповнолітнього, постануть перед судом

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти жителів м. Звенигородка, які вчинили хуліганські дії стосовно неповнолітнього групою осіб  (ч. 2 ст. 296 КК України).  

За даними слідства, 28.06.2023, на День Конституції України,  в центрі м. Звенигородка п’ятеро осіб вчинили грубе порушення громадського порядку, що супроводжувалося особливою зухвалістю, – побили 16-річного хлопця, нанісши йому численні удари ногами та кулаками по голові і тулубу, внаслідок чого потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція статті Кримінального кодексу України  передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 375