Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

Прокуратура у судовому порядку стягнула з товариства до обласного бюджету незаконно сплачені 366 тис. грн

За позовом Смілянської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Черкаської обласної ради до товариства з обмеженою відповідальністю рішенням господарського суду Донецької області стягнуто до обласного бюджету 366 тис. грн за нікчемними додатковими угодами про збільшення ціни на газ для комунального закладу освіти.

Прокуратура встановила, що між канівським освітнім закладом та суб’єктом господарювання у 2018 році був укладений договір постачання природного газу.

У подальшому, сторони уклали 8 додаткових угод до договору поставки природного газу, якими суттєво збільшено ціну за одиницю товару, унаслідок чого остаточна вартість зросла на 185 %, а обсяг поставленого газу зменшився утричі.

Перевіривши законність укладених додаткових угод встановлені  порушення вимог законодавства, оскільки вартість природного газу для промислових споживачів та інших суб’єктів господарської діяльності з моменту укладення договору на постачання природного газу на ринку не змінювалася, відповідно ціна залишалася сталою.

Ювенальний прокурор у суді довів, що істотні умови договору змінено незаконно. Як наслідок, з обласного бюджету на користь товариства закладом освіти сплачено понад 360 тис. грн, що підлягають поверненню.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 394