Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2023

До 12 років позбавлення волі засуджено жінку, яка зі зброєю в руках чинила опір українським військовим

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винною жительку м. Антрацит Луганської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, – участь у терористичній організації та сприяння її діяльності.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси жінку засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що 40-річна луганчанка у жовтні 2015 року добровільно вступила до силового блоку терористичної організації «луганська народна республіка», а з серпня 2016 року була направлена на військову службу до одного із бойових підрозділів вказаної організації, де обіймала посаду майстра-номера розрахунку так званого 2-го розрахунку мінометного взводу 16 БТрО 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР.

З серпня 2016 року до середини 2017 року жінка зі зброєю в руках брала безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям ЗС України, задіяним у проведенні Антитерористичної операції (АТО), в районі населених пунктів Прибиш, Довге, Жовте та Слов’яносербськ Слов’яносербського району Луганської області.

Вона із застосуванням вогнепальної зброї різного калібру і різного призначення чинила дії, спрямовані на фізичне знищення живої сили і броньованої техніки правоохоронних органів та ЗС України.

З середини 2017 року до грудня 2021 року обвинувачена, маючи звання старший лейтенант, проходила військову службу на посаді бухгалтера так званого 16 БТрО 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР.

Наразі засуджена переховується від правоохоронних органів та суду на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 343