Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2023

В обласній прокуратурі проведено засідання міжвідомчої робочої групи, на якому обговорено шляхи вирішення проблемних питань у сфері захисту інтересів дітей

У Черкаській обласній прокуратурі 17.11.2023 під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Сергія Пидорича відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії негативним проявам у підлітковому середовищі, у сфері охорони дитинства, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, а також запобігання, виявлення та припинення кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, щодо дітей та у сфері охорони дитинства, встановлення причин та умов, що сприяли їх скоєнню, виявлення проблемних питань та визначення шляхів їх розв’язання.

Участь у міжвідомчій робочій групи взяли представники правоохоронних органів та державних установ області, які опікуються правами дітей та здійснюють профілактичну роботу з неповнолітніми.

На нараді обговорені питання щодо стану протидії злочинам, пов’язаним з домаганням неповнолітніх для сексуальних цілей, розповсюдженням, придбанням та зберіганням дитячої порнографії, а також щодо виявлення дітей, яких використовували для її створення.

 В умовах сьогодення та з урахуванням розвитку інформаційних технологій, постійне користування Інтернет-ресурсами сприяє віктимізації неповнолітніх та малолітніх осіб. У результаті чого діти нерідко стають жертвами сексуальної експлуатації, одним з проявів якої є створення та поширення контенту з вмістом дитячої порнографії, що становить підвищену суспільну небезпеку, адже здійснюється безпосередній шкідливий вплив на нормальний статевий розвиток дитини, а також на формування моральних цінностей підростаючого покоління.

«Лише спільними зусиллями ми зможемо підвищити якість реагування та надання допомоги, вибудувати таку систему, яка зможе захистити дітей» - підсумував Сергій Пидорич.

Учасники міжвідомчої робочої групи обмінялися думками щодо подальшої роботи на вказаному напрямі, поділилися позитивними напрацюваннями, окреслили проблемні питання та запропонували шляхи їх вирішення.

Крім того, узгоджено проведення ряду просвітницьких заходів як з неповнолітніми, так і з їхніми батьками.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 451