Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

На Уманщині двом наркозбувачам канабісу повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, жителі одного з сіл Жашківської територіальної громади придбали значний обсяг особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, який розфасували за допомогою вакуумного пакувальника з метою подальшого збуту.

Зазначений наркотичний засіб чоловіки зберігали у помешканні одного із зловмисників.

Під час обшуків, проведених правоохоронцями вилучено близько 3 кг наркотичної речовини та майже 3 кг сухих рослин конопель, а також інші речові докази.

Наразі сторона обвинувачення готує до суду клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Жашківського відділення поліції Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 339