Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

Забруднення довкілля - директору товариства на Золотоніщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури службовій особі одного із суб’єктів господарювання на Золотоніщині повідомлено про підозру за фактом забруднення земельної ділянки сільськогосподарського призначення (ч. 1 ст. 239 КК України)

Слідством встановлено, що директор одного з товариств, яке здійснює господарську діяльність на території Золотоніського району, не маючи відповідних дозволів, допустив складання відходів на земельних ділянках державної форми власності, які для цього не облаштовані.

Таким чином директор товариства створив небезпеку для довкілля.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді  штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 386