Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

На Черкащині судитимуть ще трьох ухилянтів від мобілізації

Правоохоронними органами області здійснюється систематична робота щодо виявлення усіх фактів ухилення осіб від призову за мобілізацією та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний канівчанин за висновком військово-лікарської комісії визнаний придатним для проходження військової служби в десантно-штурмових військах.

Відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією не отримував, та в установленому законом порядку був повідомлений про необхідність прибути до військового комісаріату для подальшого відрядження у військову частину для проходження служби.

Незважаючи на це, чоловік до РТЦК та СП у визначений час так і не прибув.

Окрім цього, прокурорами Тальнівського відділу Звенигородської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного жителя Звенигородщини який, будучи придатними до військової служби, також не з’явився для відправки до місця несення служби.

За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 40-річного місцевого жителя, який тричі отримував повістку і за відсутності поважних причин жодного разу не з’явився до військкомату.

Досудове розслідування в кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіальних підрозділів поліції ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до положень ст. 62. Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку    і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 504