Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Припинено діяльність групи осіб, яка займалася підпільним виготовленням та збутом незаконно виготовлених тютюнових виробів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, яка на території Черкаського району займалася незаконним збутом незаконно виготовлених тютюнових виробів різних торгових марок, в тому числі з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

Під час досудового розслідування слідчими проведено обшуки на території міста Кам’янка, зокрема у помешканнях, складських приміщеннях та транспортних засобах, які використовували у протиправній діяльності, а також у павільйонах місцевого ринку.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено з незаконного обігу незаконно виготовлені тютюнові вироби, у тому числі без будь-яких марок акцизного податку, призначені для подальшого збуту населенню.

Також вилучено кошти, ймовірно, отримані від протиправної діяльності.

Попередньо встановлено, що до вказаної діяльності причетні 4 осіб.

За результатами зібраних доказів вирішуватиметься питання про повідомлення про підозру.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 199 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років;  ч. 1 ст. 204 КК України – у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 439