Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Реальний термін – 6 років за ґратами проведе водій, який скоїв смертельне ДТП

За публічного обвинувачення прокурорів відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури суд визнав винним жителя Вінницької області, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася наприкінці листопада 2020 року. Водій вантажного автомобіля, рухаючись з м. Вінниця в напрямку м. Кропивницький автодорогою сполученням «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», поблизу с. Паланка Уманського району Черкаської області, на 547 км порушив правила дорожнього руху. У результаті чого допустив наїзд на колону автомобілів, які знаходилися в межах правої смуги в напрямку його руху. У зв’язку з чим відбулося затискання автомобіля марки «ЗАЗ VIDA» між вантажівками.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 47-річна водійка автомобіля «ЗАЗ VIDA» та її 5-річний син загинули на місці події.

Вироком суду водія визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 480