Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2023

Засуджено двох збувачів амфетаміну на території Черкаського району

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської окружної прокуратури суд визнав винними двох жителів  Черкаського району, які незаконно придбали, зберігали та збували психотропну речовину за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, один з них займався незаконним посівом та вирощуванням рослин конопель, а також зберігав вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 1 ст. 263 КК України).

У суді прокурор довів, що 52-річний чоловік, який раніше вчиняв аналогічні злочини, незаконно придбав та зберігав у розфасованому вигляді, а потім збував на території Черкаського району психотропну речовину амфетамін.

Під час обшуку його помешкання правоохоронці виявили на прибудинковій території насадження рослин конопель, які вирощував зловмисник, а також вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини, вибухові пристрої без передбаченого законом дозволу.

Інший обвинувачений – 29-річний житель Черкаського району, який раніше був притягнутий до кримінальної відповідальності, незаконно придбав, зберігав та збував на території Черкаського району психотропну речовину – амфетамін.

Вироком суду обох обвинувачених визнано винними у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 7 років 2 місяці та 7 років відповідно з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 635