Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2023

Вирок суду: засуджено одного з учасників схеми незаконного заволодіння корпоративними правами підприємства на Золотоніщині

За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури суд визнав винним жителя міста Києва за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, що заподіяло велику шкоду (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 206-2 КК України).

Прокурор у суді довів, що група осіб, у тому числі 31-річний киянин, незаконно проникли на територію сільськогосподарського підприємства, що на Золотоніщині, яке займається переробкою соняшника та вирощуванням великої рогатої худоби, задля подальшого його захоплення.

Шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів заволоділи корпоративними правами вказаного підприємства.

У ході досудового розслідування чоловік повністю визнав неправомірність своїх дій та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з конфіскацією майна та забороною обіймати керівні посади у юридичних особах на 3 роки та на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

 Стосовно інших підозрюваних досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 660