Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Державна зрада – повідомлено про підозру жителю м. Донецьк, який пішов працювати на представників держави-агресора

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Донецьк  у державній зраді та участі в терористичній організації (ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 України).

Слідством встановлено, що 53-річний підозрюваний з 2014 року добровільно брав участь у діяльності терористичної організації «донецька народна республіка» та допомагав терористам у створенні в структурі «мвс днр» медичного відділу на базі відділу медичного забезпечення Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області.

Чоловік підшуковував кадри з числа колишніх працівників вказаного підрозділу, здійснюючи таким чином інтеграцію структурного підрозділу до силових структур держави-агресора.

Крім того, займався формуванням матеріально-технічної бази для діяльності незаконного структурного підрозділу.

У 2015 підозрюваний отримав від терористів посаду так званого начальника медичного відділу мвс днр, яку обіймав до повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Після чого, перейшовши на бік ворога, він продовжив працювати «начальником медичного відділу мвс днр».

Підписав низку контрактів на користь «мвс днр», а також виконував ті завдання, які ставили перед ним окупанти.

Наразі підозрюваного оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечують працівники УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 752