Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Колабораційна діяльність: двом жителям Донбасу, які стали депутатами від партії «единая россия», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності двом жителям Донбасу (ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 55-річний житель Лутугинського району, що на Луганщині, у квітні 2023 року зареєструвався кандидатом у депутати та був обраний депутатом «совета Лутугинского муниципального округа луганской народной республики», який є виборним органом місцевого самоврядування окупаційної влади «лнр», від партії «единая россия».

Крім того, раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Ще один підозрюваний – 30-річний житель м. Донецьк, колишній український спортсмен.

У вересні 2023 року був обраний «депутатом» до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території – «народного совета донецкой народной республики» від політичної партії «единая россия».

А в подальшому як депутат «народного совета» увійшов до складу «комитета народного совета по физической культуре, спорту и туризму».

Підозрюваний неодноразово брав участь у проведенні заходів політичного характеру під егідою місцевого осередку політичної партії російської федерації «единая россия», у ході яких акцентував увагу на тому, що вказана політична сила рф активно сприяє  розвитку спорту на території «днр».

Наразі підозрювані продовжують працювати на користь ворога в незаконно створених органах влади на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.

Стосовно них тривають розшукові заходи.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальних провадженнях здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція статті Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 850