Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Повідомлено про підозру жителю Кіровоградщини, який вкрав автомобіль

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Кіровогорадської області за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 38-річний чоловік, який у жовтні 2023 року знаходився на лікуванні в медичній установі м.Черкаси, викрав ключі від автомобіля у чоловіка, з яким перебував в одній палаті лікувального закладу.

У подальшому зловмисник заволодів транспортним засобом потерпілого, який знаходився на паркувальному майданчику медичного закладу, та з місця вчинення злочину зник.

Після чого, рухаючись на викраденому авто містом Черкаси, скоїв наїзд на дерево.

Того ж дня працівники Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 782