Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

5 років за ґратами проведе житель Черкас, який вчинив розбійний напад на жінку

За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури засуджено 34-річного жителя м.Черкаси за незаконне зберігання зброї та розбійний напад з її використанням (ч. 1 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурор у суді довів, що обвинувачений наприкінці лютого 2017 року, перебуваючи на одній із вулиць м. Канева та маючи на меті заволодіти чужим майном, скоїв розбійний напад на жінку, спричинивши їй тілесні ушкодження – один удар обрізом мисливської рушниці в обличчя.

Після чого зловмисник відкрито заволодів мобільним телефоном та коштами потерпілої в сумі майже 95 тис. грн і з місця вчинення злочину втік.

У ході обшуку, проведеного  у помешканні обвинуваченого, працівники поліції вилучили обріз гладкоствольної мисливської рушниці, який чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу.

Суд підтримав позицію прокурора та визнав обвинуваченого винним у вчиненні вказаних злочинів та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 723