Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

Пропозиція хабаря поліцейським за керування у нетверезому стані –повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Тальнівського відділу Звенигородської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю одного із сіл Звенигородщини, який пропонував службовій особі неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).    

За версією слідства, 43-річний чоловік, керуючи транспортним засобом напідпитку, був зупинений працівниками патрульної поліції для перевірки документів.

З метою уникнення адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 6000 грн.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 664