Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

Судитимуть горе-водія з Черкас

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси, який  пропонував неправомірну вигоду службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України) та умисно не виконував постанову суду, що набрала законної сили (ч. 1 ст. 382 КК України).

Слідством встановлено, що 27-річний чоловік, незважаючи на рішення суду, яким його визнано  винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та позбавлено права керувати транспортними засобами на 1 рік, продовжував керувати автомобілем й тричі був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

У червні 2023 року правопорушник, рухаючись транспортним засобом та порушуючи Правила дорожнього руху, був вчергове зупинений працівниками поліції. З метою уникнути адміністративної відповідальності чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду в розмірі 6000 грн, незважаючи на те, що був неодноразово попереджений про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди працівнику поліції.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1175