Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2023

Судитимуть браконьєра, у якого виявили наркотики і зброю.

За процесуального керівництва прокурорів Маньківського відділу Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 44-річного чоловіка якого судитимуть за незаконний вилов риби, а також зберігання наркотичних засобів і боєприпасів (за ст. 126-1, ч. 1 ст. 249,  ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України).
За версією слідства, у травні цього року, попри нерестову заборону вилову риби, мешканець Буцької територіальної громади за допомогою рибальської сітки виловив із річки Гірський Тікич шістдесят вісім сріблястих карасів, заподіявши рибному господарству держави істотну шкоду в розмірі понад 100 тисяч гривень.
Крім того, під час документування зазначеного факту з’ясувалось, що порушник незаконно зберігав при собі 12 набоїв до нарізної вогнепальної зброї та особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» масою 14 грам.
Але і на цьому випадки порушення чоловіком закону не вичерпались. В ході розслідування також встановлено, що зловмисник систематично вчиняв відносно своєї співмешканки психологічне насильство у вигляді словесних образах, погроз фізичною розправою, приниженні честі та гідності потерпілої.
Тепер усі описані діяння стануть предметом судового розгляду.
У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, обмеження волі на строк до трьох років за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, обмеженням волі на строк до п’яти років за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, позбавленням волі на строк до двох років за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 758