Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2023

Засуджено одного з фігурантів справи, обвинуваченого в незаконному заволодінні підприємством на Золотоніщині

За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури засуджено жителя м. Києва, який намагався протиправно заволодіти майном підприємства, що заподіяло велику шкоду (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст.206-2 КК України).

Прокурор у суді довів, що 20-річний киянин разом з групою осіб незаконно проникли на територію сільськогосподарського підприємства на Золотоніщині, що займається переробкою соняшника та вирощуванням великої рогатої худоби, задля подальшого його захоплення.

Шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів вказані особи намагалися заволоділи корпоративними правами підприємства, у тому числі частками його засновників.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборонив обіймати керівні посади в юридичних особах упродовж 3 років, на підставі статті 75 КК України чоловіка звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Стосовно інших фігурантів кримінального провадження досудове розслідування триває.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 641