Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2023

На лаві підсудних водій, який спричинив ДТП, у якій загинув чоловік, а його дружина та двоє дітей отримали тілесні ушкодження

Відділ захисту інтересів дітей та протидії насильству Черкаської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно водія автомобіля, який порушив правила дорожнього руху та скоїв ДТП зі смертельними наслідками (ч. 2 ст. 286 КК України).
За даними слідства, 45-річний житель Донецької області, керуючи автомобілем ВАЗ 21104, рухався в межах населеного пункту с. Мошни Черкаського району. Порушуючи правила дорожнього руху, водій перетнув дорожню розмітку, яку перетинати заборонено, та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем Mercedes-Benz 210D.
Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди один пасажир автомобіля ВАЗ 21104 отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер в лікарні.
Ще три пасажири, серед яких двоє неповнолітніх дітей, отримали тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.
Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років або без такого.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 644